Mijn naam is Nabil Ouissal en ben al ruim tien jaar zelfstandig werkzaam als tolk en vertaler Arabisch. Op basis van volledige integriteit, vertrouwelijkheid en transparantie verricht ik mijn diensten. Dit doe ik dagelijks met veel plezier binnen verschillende sectoren zoals justitie, asielketen, gezondheidszorg, onderwijs en het bedrijfsleven.

Een tolk vervult een uiterst cruciale rol om de communicatie tussen anderstalige gespreksvoerders tot stand te brengen. Het is niet voldoende om enkel beide talen te beheersen. De grote uitdaging zit namelijk in de nauwkeurigheid van de vertaling in combinatie met een correcte tolkhouding. Een houding die uiting geeft aan belangrijke ethische elementen zoals integriteit en transparantie. Want als tolk woon je gesprekken bij die je altijd verplichten tot geheimhouding. Een tolk draagt dus een grote verantwoordelijkheid om de communicatie in goede banen te leiden, met behoud van integrale onpartijdigheid en transparantie.

Het mooiste aan mijn beroep is dat ik dagelijks nieuwe mensen ontmoet, die behoefte hebben aan een tolk die hun woorden en boodschap vakkundig omzet in een taal die zij niet óf in onvoldoende mate beheersen. Beroepsmatig haal ik echter alleen voldoening uit mijn werk wanneer ik zo onzichtbaar mogelijk optreed tijdens een gesprek. Want uiteindelijk draait het niet om de tolk, maar slechts om de boodschap die de gespreksvoerders wensen over te brengen. Daarin speelt de tolk een doorslaggevende rol!