Over ons

Over Anderstaligenloket

Anderstaligenloket is er voor iedereen die in werksituaties wel eens te maken heeft met een taalbarrière, of dat nou af en toe is of dagelijks. Op deze website vindt u praktische informatie voor het wegnemen van taalbarrières. Of dat nou aan een gemeenteloket is, in het onderwijs, de gezondheidszorg of juridische sector.

Om anderstaligen zo goed mogelijk te kunnen helpen in allerlei situaties, is het van belang dat u elkaar echt begrijpt. Zelfs wanneer iemand al een beetje Nederlands spreekt, kunnen er onduidelijkheden en misverstanden ontstaan. Dit is uiteraard niet wenselijk wanneer nieuwkomers, maar ook statushouders, op weg geholpen moeten worden. Bij asielaanvragen, zorgverlening, huisvesting, scholing, rechtshulp etc. Wij kunnen u daarbij ondersteunen met diverse diensten; van een tolk per telefoon tot een taaloplossing op maat.

Anderstaligenloket wordt ondersteund door TVcN, al 40 jaar dé expert op het gebied van tolk- en vertaaldiensten. Met ruim 1500 tolken en 1600 vertalers in 199 talen en in een breed spectrum aan specialisaties, hoeft taal geen probleem meer te vormen voor duidelijke communicatie!

Onze professionals